یکی از مهمترین دغدغههای مدیریت پروژه برای شروع هر پروژهای، نحوه تجهیز کارگاه بالاخص تجهیزکارگاه پایپینگ و چگونگی تخصیص ماشینآلات و تجهیزات در کنار اکیپهای اجرایی، فنی و ستادی، جهت جلوگیری از هرگونه عقبافتادگی از برنامه زمانبندی میباشد. این موضوع همواره بایستی در کنار تجهیز کارگاه در خور راندمان اجرایی با نقطه اپتیمم هزینه، مدنظر قرار گیرد. در میان تمامی آلترناتیوهای مورد توجه در این مبحث، در این مقاله به سرفصل مهم « محل تجهیز کارگاه پایپینگ» میپردازیم.
تجهیز کارگاه پایپینگ
محل تجهیز کارگاه پایپینگ شامل دو مرحله میباشد:
تجهیز کارگاه پایپینگ در شاپ
تجهیز کارگاه پایپینگ در سایت
محل تجهیز کارگاه پایپینگ در شاپ
بایستی دارای حداقل مسافت تا انبار متریال و نیز شاپ سند بلاست و رنگ از یکسو و نیز حداقل مسافت با سایت پروژه از سویی دیگر باشد (طرحریزی واحدهای صنعتی با اولویت کمترین هزینه در مسافت بین واحدی) چرا که ورودی و خروجی شاپ پایپینگ این سه واحد خواهد بود: 1- تحویل متریال از انبار
2- اسپول سازی در شاپ
3- سند بلاست، رنگ و پرایمر
و در نهایت برای نصب وارد میگردد.
سندبلاست
اگر اندکی تردید در خصوص هزینههای سربار ناشی از چیدمان نادرست محل شاپ پایپینگ و محسوس بودن آن دارید، توصیه میگردد حتماً نگاهی به تسهیم هزینههای سربار در واحد کالا و در قیمت تمامشده یک دایا اینچ جوش پایپینگ بیاندازید تا این موضوع برای شما ملموس گردد. در آنجا خواهید دید که هزینهای ناشی از ماشینآلات و تجهیزاتی نظیر، کفی تریلی- بوم تراک – جرثقیل تناژ 20 یا 25 تن، لیفتراک و … و هزینههای نیروی انسانی چون، کارگر ساده، متریال من، ریگر و … چگونه باعث افزایش بیرویه در قیمت تمامشده عملیات پایپینگ میگردند.
رنگ کردن
نکات تجهیز کارگاه پایپینگ
• در بعضی از مواقع و در خصوص تعدادی از متریال پایپینگ ابتدا متریال وارد شاپ رنگ شده و پس از سند بلاست و پرایمر وارد شاپ پایپینگ شده و سپس اسپول ها ساختهشده برای نصب به سایت منتقل میگردد.
در این حالت نیز مجدداً هدف کاهش مسیر رفت و برگشت لوله و فیتینگ و اسپول بین واحدها میباشد.توصیه میگردد از این پروسه در شرایط عادی در پروژه خود استفاده نکنید.
اسپول کردن
در خصوص مزایا و معایب کاربرد این دو روش در مقاله « برنامهریزی، هزینهیابی و مدیریت اجرای عملیات رنگ و عایق » بهتفصیل صحبت خواهیم نمود.
• گاهاً اتفاق میافتد زمینی که کارفرما به پیمانکار برای احداث تجهیز کارگاه پایپینگ تحویل داده میشود، مغایر با اصول ذکرشده در فوق میباشد و عملاً تمام محاسبات شما برای کاهش هزینه را ملغی خواهد نمود.
پرایمر کردن
در صورت حادث شدن این محدودیت، حتماً با نامهنگاری با کارفرما و سایر عوامل و ذینفعان پروژه، لایحه ضرر و زیان بابت این مهم را مکتوب و به سمع و نظر ایشان برسانید.(در لوایح ضرر و زیان بعدها به کمک شما خواهد آمد)
سخن پایانی
بدیهی است که اکیپهای اجرایی در عملیات پایپینگ با توجه به برنامه زمانبندی و میزان هیستوگرام دایا اینچ اجرای عملیات بهصورت ماهانه، در سازمان پروژه به کار گرفته میشوند، اجرای عملیات A دایا اینچ در ماه N ام و B دایا اینچ در ماه N+1 ام، باعث تدوین هیستوگرام احجام خواهد شد که بر اساس آن در ماههای پروژه بایستی تعداد مناسب اکیپ اجرایی تعریف نمود.
تعیین تعداد اکیپهای اجرایی با توجه به هیستوگرام احجام ماهانه که از برنامه زمانبندی استخراج میگردد، با توجه به راندمانهای ارائهشده در سرفصل هر جنس متریال پایپینگ بهراحتی محاسبه میگردد.
این موضوع در مقاله مربوطه بهتفصیل توضیح دادهشده است؛ اما آنچه مهم است تأمین تدارکات برای تیمهای فیتری و جوشکاری میباشد که در پروژه مستقر میگردند.
نرم و راندمان متوسط هر اکیپ کاری در شرایط شاپ و سایت و در انواع جنسهای پایپینگ قبلاً تعریف شد و بهراحتی حسب همین نرمها توانستید اکیپهای کاری را در برنامه تعریف نموده و تخصیص دهید و متعاقباً در سایت پروژه عملیاتی کنید، ولیکن هنوز نرم ثابتی برای ادوات و تجهیزات و ابزارآلات این اکیپهای کاری تعریف نکردهایم که بتوانیم به اکیپهای کاری تخصیص دهیم و در سایت پروژه خریداری نماییم.
در مقاله بعدی بهتفصیل پیرامون تجهیز کارگاه پایپینگ در سایت و تعداد موردنیاز اقلام و ابزار کار و تجهیزات در تناسب با اکیپهای اجرایی صحبت خواهیم نمود. width=”1/4″ el_class=”downloadlinksendtoemail”][popup title=”در حال آماده سازی (چند لحظه …)” padding=”15″ button=”1″]