در ادامه مقالهای در خصوص انواع روشهایی که برای اصلاح عیوب جوش در عملیات پایپینگ مطرح است بیان شده است. امید است با مطالعه مطلب ارائهشده دیدگاه شما نسبت به مسائل مربوط به عیبهای جوش و همچنین روشهای برطرف نمودن آن و هزینههای تحمیلی بازتر شود.
پس از انجام عملیات تست های RT, PT, MT, UT, VT و … به دلیل عدم جوشکاری صحیح و وجود عیب در پاسهای جوش، عملیات ریپیرگیری در راستای اصلاح سرجوش انجام میگیرد. در اصطلاح به این عملیات ریپیرگیری گفته میشود.
ریپیر گیری جزء موارد کمهزینه در خصوص اصلاح عیوب جوش است که البته حسب عیب حادثشده و اغلب در پاسهای روی جوش انجام میشود. در مقابل Cut out جزء موارد پرهزینه اصلاح عیوب جوش میباشد که بیشتر در زمانی حادث میگردد که عیب در پاس ریشه و در محیط زیاد آن اتفاق میافتد.
جواب هر دو سؤال فوق در Trace رادیوگرافی و نیز جوابیه RT ارائه شده است.
با توجه به برگه تریس رادیوگرافی دقیقاً نقطهای در محیط جوش که در آن عیب اتفاق افتاده و تشخیص داده شده است با مبنای نقطه صفر رادیوگرافی کاملاً نشان داده شده است و با توجه به نوع عیب حادث شدن آن در هر پاس جوش ارائه شده است.
نکته: تمامی عیوبی که در تست VT مشخص میگردد با عملیات ریپیر گیری اصلاح میشود چراکه تست VT مربوط به عیوب سطحی بوده که با سنگزنی قابل حل است و نیاز به برش کامل سرجوش و عملیات Cut Out ندارد.
پس از انجام عملیات تست های RT, PT, MT, UT و … به دلیل عدم جوشکاری صحیح و وجود عیب در بیش از ۵۰% یک سرجوش، سرجوش مذکور اصطلاحاً Cut Out میشود.
لازم به توضیح است که اغلب عیوب جوش که ماحصل تست های غیر مخرب همچون RT, UT و بالأخص نتایج تست MT, PT میباشد، با ریپیر گیری پاسهای جوش و منطقه خاص عیب (که در تریس نتیجه رادیوگرافی مشخص شده است) اصلاح میگردند و نیاز به برش مجدد جوش و انجام دوباره جوش نمیباشند.
در این عملیات سرجوشی که عیب در آن مشخص شده است، بریده شده و پس از سنگزنی مجدد، فیت آپ شده و عملیات جوش روی آن انجام میگردد.
بدیهی است که انجام عملیات تست غیر مخرب به روی سرجوش اصلاحشده، فارغ از مباحث درصد رادیوگرافی و موارد اینچنینی، غیرقابلاجتناب است. چراکه در سوابق قبلی آن دال بر تعمیری بودن سرجوش ثبت شده است و بایستی سوابق جدید و اصلاحشده در سیستم WJCS کارفرما ثبت گردد.
در خصوص هزینه بخش ۲ که دقیقاً مانند هزینه یک جوشکاری سرجوش عادی و با همان مشخصات و سایز محاسبه میگردد. ولیکن در خصوص هزینه بخش اول نیاز به محاسبات سرفصلهای هزینهساز دارد که متعاقباً میزان و مبلغ آن محاسبه میگردد.
نکته: توجه نماییم که علاوه بر هزینههای دو بخش فوق، هزینههای مربوط به رادیوگرافی مجدد نیز بایستی اضافه گردد.
هزینه انجام Cut out تقریباً مشابه Reweld و هر دو این هزینهها بالاتر از دو برابر سرجوش عادی همان سایز میباشند؛ البته این دو عملیات باهم تفاوت بوده و در شرایط متفاوت و به دلایل متفاوت اتفاق میافتند.
در کتابی که به زودی منتشر خواهد شد به موارد و جزییات بیشتری در باب این موضوع اشاره شده است و شما می توانید توضیحات تکمیلی را در آن کتاب مطالعه نمایید.
سلام برای کات اوت نیازی هست نیپلی به جای جوش انداخته شود؟
اقا لینک مطلبو من پیدا نکردم.میشه
راهنماییم کنید؟
با سلام
باید آدرس ایمیل رو در کادر دانلود وارد کنید. لینک دانلود خدمتتون ارسال می شود.
سلام
خیر
باید تمامی پاس های جوش از جوش نفوذی، پر کننده و رویه و نهایی مجدداً انجام بشه – البته با در نظر گرفتن برشکاری اولیه و سنگ زنی بعد از اون
موفق باشید
سلام.
این کتاب کی منتشر خواهد شد؟
با سلام، لینک دانلود عیوب جوش ارسالی به ایمیل باز نمیشود
با سلام
با عرض پوزش فایل مذبور خدمتتان ایمیل شد.