ضریب بالاسری نیروی انسانی پایپینگ

ضریب بالاسری نیروی انسانی در محاسبات هزینه کارهای اجرایی، یکی از آیتم های تاثیر گذار و قابل توجه است که عدم کنترل دقیق آن، حتی می تواند پروژه و تیم مدیریت پروژه را با چالش جدی روبرو کند.

ضریب بالاسری نیروی انسانی

ضریب بالاسری نیروی انسانی

همان‌گونه که در مطلبی تحت عنوان «آشنایی با نیروی انسانی پایپینگ» عنوان شد، اکیپ نیروی انسانی در دیسیپلین پایپینگ به سه دسته تقسیم‌بندی می شوند:

  • نیروی انسانی مستقیم
  • نیروی انسانی غیرمستقیم درجه‌یک
  • نیروی انسانی غیرمستقیم درجه‌دو

حال به سراغ ضریب بالاسری تعریف‌شده در هر یک از این دسته‌ها می‌رویم.

ضریب بالاسری نیروی انسانی مستقیم در دیسیپلین پایپینگ

ضریب بالاسری نیروی انسانی

نیروی انسانی مستقیم

نیروی انسانی مستقیماگر درک صحیحی از ماهیت ضریب بالاسری داشته باشیم، برای این دسته‌بندی از نیروهای مستقیم، ضریب بالاسری تعریف نخواهیم نمود.

به دلیل جنس هزینه‌های مستقیم – هزینه‌هایی که مستقیماً منتج شده از اجرای عملیات می‌باشند و با کاهش و یا افزایش میزان کارکرد در اجرای پایپینگ به‌صورت کاملاً مستقیم کاهش و یا افزایش می‌یابند- این دسته

از نیروهای انسانی پایپینگ، به‌راحتی می‌توان هزینه تمام‌شده این دسته‌بندی را مستقیماً در قیمت تمام‌شده یک دایا اینچ اجرای عملیات پایپینگ مشاهده نمود.

به‌عنوان نمونه برای محاسبات هزینه اکیپ نیروی جوشکار و فیتر، به‌راحتی می‌توان هزینه تمام‌شده آن را با توجه به راندمان اجرای عملیات، تحلیل و برآورد نمود و نهایتاً میزان مبلغ آن را بر جمع مبلغ تمام‌شده اجرای یک

دایا اینچ محاسبه نمود.

بنابراین در خصوص این دسته از نیروی انسانی به دنبال تعریف ضریب بالاسری نگردید و وقت خود را برای آنالیز عددی که ماهیت خارجی ندارد تلف نکنید.

ضریب بالاسری نیروی انسانی غیرمستقیم درجه‌یک در دیسیپلین پایپینگ

ضریب بالاسری نیروی انسانی

نیروی انسانی غیر مستقیم درجه یک

نیروی انسانی غیر مستقیم درجه یکهمان‌طور که در مقاله قبل توضیح داده شد، این دسته از نیروی انسانی دیسیپلین پایپینگ، شامل نفراتی هستند که در کنار دسته اول و به‌موازات ایشان در داخل سایت پروژه مشغول اجرای فعالیت هستند، ولیکن

به‌صورت مستقیم در راندمان اجرای عملیات پایپینگ تأثیرگذار نیستند. هنوز هیچ دسته‌بندی مشخصی طبق استاندارد خاصی، مرز بین این دسته از نیروهای انسانی دیسیپلین پایپینگ را مبرهن و مشخص نکرده است.

انباردار یکی از عضوهای این دسته است. شما با اضافه کردن یک انباردار به سیستم خود و رساندن تعداد نفرات واحد انبار اجرای خود به دو نفر، نبایستی توقع داشته باشید که راندمان فعلی کارگاه از اجرای روزانه 450

دایا اینچ به 500 دایا اینچ و یا بیشتر ارتقا پیدا کند، اگرچه که نبود تعداد مناسب انباردار اجرا، کار اکیپ فیت آپ و جوش شما را با کندی مواجه خواهد ساخت.

بنابراین به دلیل نبود رابطه‌ای خطی، مابین تعداد این دسته از نیروی انسانی با میزان راندمان اجرای عملیات پایپینگ، شما قادر نخواهید بود به‌مثابه دسته اول، به‌راحتی هزینه‌های این قسم از نیروهای انسانی پایپینگ

را محاسبه و بر قیمت تمام‌شده اجرای یک دایا اینچ اجرای عملیات تحلیل نمایید.

شما در این تقابل با این دسته از نیروهای غیرمستقیم درجه‌یک، دو راهکار خواهید داشت:

الف – استفاده از ضریب بالاسری تحت عنوان ضریب بالاسری نیروهای انسانی غیرمستقیم درجه‌یک

این روش راهکار مناسبی نیست و توصیه می‌گردد در محاسبات از این روش به‌هیچ‌عنوان استفاده ننمایید.

ب – محاسبه هزینه تجمعی روزانه این دسته از نیروهای انسانی و نهایتاً تقسیم آن بر راندمان روزانه اجرای دایا اینچ در کارگاه

طریقه محاسبه به این نحو است که ابتدا لیست نیروهای غیرمستقیم درجه‌یک را تدوین و سپس هزینه آن به ازای یک روز را محاسبه نمایید. مبلغ محاسبه‌شده برای یک روز را بر راندمان کلی اجرای همان روز تقسیم

نمایید.

توصیه می شود به دلیل محاسبه هزینه، به صورت کاملا دقیق، برآورد ضریب بالاسری نیروی انسانی غیرمستقیم درجه‌یک خود را بر این مبنا قرار دهید.

ضریب بالاسری نیروی انسانی غیر مستقیم درجه‌دو در دیسیپلین پایپینگ

ضریب بالاسری نیروی انسانی

نیروی انسانی نیروی مستقیم درجه یک

نیروی انسانی غیر مستقیم درجه دویک اصل اساسی را همواره به خاطر بسپارید:

تا زمانی که مجبور نشده‌اید، محاسبات خود را با «آیتم ضریب بالاسری» گره نزنید.

همواره سعی نمایید که به ‌جای اعداد و ضرایب بالاسری که همواره با تقریب و واریانس بالا همراه هستند، با اعداد و مبالغی سروکار داشته باشید که ماحصل محاسبات و آنالیز خودتان هستند.

ولیکن در خصوص دسته سوم، یعنی نیروی انسانی غیرمستقیم درجه‌دو، لاجرم بایستی محاسبات نهایی را با ضریب بالاسری عملیاتی کنید؛ و این موضوع زمانی ملموس‌تر می‌گردد که شما در پروژه‌ای چند دیسیپلینی هستید که نفراتی چون

  • برنامه‌ریزی و کنترل پروژه
  • حراست
  • پشتیبانی
  • اداری
  • مالی
  • و …

فقط و فقط به دیسیپلین پایپینگ خدمات نمی‌دهند.

همان‌طور که عنوان شد تسهیم هزینه این بخش از نیروی انسانی قابل تسهیم به روی یک دایا اینچ اجرای عملیات نیست؛ بنابراین بهترین روش برای انجام محاسبات این بخش در نظر گرفتن ضریب منطقی و معقول است.

روش محاسبه ضریب بالاسری مربوط به این بخش در مقاله‌های بعدی به‌تفصیل توضیح داده خواهد شد، ولیکن میزان درصد منطقی و عرف در این قسم از نیروی انسانی درصدی مابین 5 الی 8 درصد می‌باشد که البته نحوه تأثیر دهی آن به روی اجرای یک دایا اینچ پایپینگ، این درصد را تغییرپذیر خواهد نمود.

بعد از آماده سازی و با زدن دکمه بالا، پنجره ای باز می شود که آدرس ایمیل شما را می گیرد. به محض وارد نمودن اطلاعات، فایل مزبور برای شما ایمیل خواهد شد.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
عضویت
مطلع شدن از
5 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments

دوستان اگر نقطه نظر و یا تجربه خاصی در این زمینه دارند با ما و دوستان خود به اشتراک بگذارند

عرفان

لطفاً در خصوص روش محاسبه هزینه های بالاسری نیروی انسانی غیر مستقیم توضیح میدهید.

Mohammad

فقط به خاطر هزینه هاست که اصرار دارید باید دوتا نیروی انسانی غیر مستقیم در نظر بگیریم؟

Mahmood

ضمن عرض سلام
نتیجه گیری بنده از محتوای ارائه شده توسط جنابعالی و سایر مطالعاتی که داشتم ، اینست که ، “ضریب بالاسری” عبارتی است که در پروژه های مختلف ، جزئیات مختلفی دارد ، مثلا در پروژه های عمرانی آنرا به دو دسته بالاسری عمومی و بالاسری کار تقسیم می کنند و … . اما در تمامی موارد هزینه های غیر مستقیم پروژه را پوشش می دهد.
اول اینکه ، آیا برداشت من صحیح است؟
دوم ، آیا جمع بندی کلی برای انواع مختلف پروژه ها در رابطه با ضریب بالاسری وجود دارد؟

با سپاس