اسپول سازی در پایپینگ

مقدمه

در اکثر مواقع عملیات ساخت اسپول ها در محلی به عنوان شاپ اسپول سازی و به‌وسیله نیروی انسانی جوشکار و … انجام می‌گیرد؛ اما در پاره‌ای از مواقع به دلیل کاهش در هزینه‌های اجرای کار و بالأخص تسریع در زمان ساخت، این عملیات در شاپ و به وسیله دستگاه‌های جوش انجام می‌شود.

به واسطه هزینه بالای تأمین و احداث و خریداری تجهیزات و اینکه محدودیت در ساخت اسپول توسط این دستگاه‌ها وجود دارد و البته پیوسته نبودن جبهه کاری برای این مجموعه، این روش کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین همواره می‌توان ساخت اسپول را به‌صورت مکانیکی و دستی انجام داد. به محل نگهداری اسپول ها Spool yard گفته می‌شود که دارای قوانین مشخص برای نگهداری، انباشت، نظم‌بندی و ترتیب جاگذاری و جانمایی اسپول ها در آن می‌باشد.

اسپول سازی خطوط

اسپول سازی خطوط خروجی

تعاریف و اصطلاحات معمول در بخش متریال پایپینگ جهت انتقال به شاپ:

MRC: درخواست متریال از سوی واحد فنی پیمانکار به کارفرما.

NIS: برگه اطلاعات متریالی که در انبار کارفرما موجود نیست.

MIV: برگه درخواست متریال MRC که از آن متریال NIS حذف شده و مجدداً از سوی واحد فنی پیمانکار به سمت کارفرما ارسال می‌گردد.

MRV: بازگشت متریال مازاد (به هر دلیلی) از سوی پیمانکار به کارفرما که اغلب در زمان بالانس متریال انجام می‌شود.

نکته مهم

برگه NIS مهم‌ترین مستند در زمان تدوین لایحه تاخیرات مجاز است که البته در اکثر پلنت ها به‌صورت مستقیم از سمت کارفرما تأیید نمی‌شود ( گاها برگه NIS مورد استفاده هم قرار نمی‌گیرد). در این مواقع راهکار عمومی، استفاده از مدارک دال بر واریانس تعداد و تگ‌های برگه‌های MRC, MIV است که ماحصل آن همان برگه NIS می‌باشد.

اسپول ریلیز – Spool Release

فرمتی است که حتماً می‌بایست در شاپ اسپول سازی استقرار یافته و استفاده گردد که بتوان به‌راحتی اسپول ها را در شاپ چیدمان نموده و در گام بعدی آن‌ها را به ترتیب اولویت از شاپ به سمت سایت منتقل نمود. اسپول مفقودی ماحصل عدم استقرار این مستند در شاپ پایپینگ می‌باشد.

دقت نماییم که چیدمان اسپول ها در شاپ اغلب بر اساس Train و یا Area و یا Elevation و یا Unit می‌باشد.

می‌بایست توجه داشت که سرجوش گذاری نقشه‌های آیزومتریک و تفکیک SW و FW و به عبارت دیگر تمیز دادن سرجوشی که می‌بایست در شاپ جوشکاری شود و سرجوشی که باید در سایت عملیات جوش ان انجام پذیرد، توسط فردی متخصص و آشنا با دیسیپلین پایپینگ انجام گردد که قطعاً یکی از پرسنل واحد فنی مهندسی کارگاه پایپینگ می‌باشد. چرا که هزینه انجام کار، راندمان اجرای کار، سهولت در اجرای کار و … همه و همه در گرو عملکرد صحیح در این مبحث می‌باشد.

پیش ساخت اسپول

پیش ساخت اسپول ها

در کنار موارد فوق، هزینه انتقال متریال و اسپول های ساخته شده از شاپ اسپول سازی تا به محل سایت نیز یکی از مهم‌ترین آیتم‌های تأثیرگذار در قیمت تمام‌شده پایپینگ و همچنین در زمان اجرایی آن می‌باشد.

باید بدانید

همواره در زمان آنالیز قیمت عملیات اجرایی پایپینگ و همچنین زمان اجرای تخمینی، بالأخص در سرفصل واگذاری کار به پیمانکاران دست‌دوم، میزان حجم پایپینگ در دو سرفصل FW و WS می‌بایست موردتوجه اکید قرار گیرد، گاها عدم توجه به این مهم ضرر و زیان جبران‌ناپذیر در زمان اجرای عملیات جوشکاری را به همراه خواهد داشت. با این وجود همواره نسبت 60 به 40 در خصوص عملیات SW و FW مدنظر یک تحلیل‌گر مناقصه پایپینگ در دیدی کلان مدنظر قرار می‌گیرد.

تیم مدیر پروژه به طور مستمر مباحث سخت و زمخت کارگاهی را به صورت روان و شفاف در اختیار شما دوستان عزیز قرار می دهد.

بعد از آماده سازی و با زدن دکمه بالا، پنجره ای باز می شود که آدرس ایمیل شما را می گیرد. به محض وارد نمودن اطلاعات، فایل مزبور برای شما ایمیل خواهد شد.

1 1 vote
امتیازدهی به مقاله
عضویت
مطلع شدن از
0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments