فهرست مطالب این صفحه:
عملیات اجرایی Reinstatement در پایپینگ
مقدمه
در ابتدا باید بگم که تاکنون مقالات زیادی از فاز دیسیپلین در وب سایت مدیر پروژه منتشر شده است و بخش Reinstatement بهعنوان آخرین بخش از عملیات اجرایی دیسیپلین پایپینگ دانست، چرا که تمامی مراحل بعد از این عملیات، بیشتر در محدوده تستهای مختلف خطوط، پانچ و رفع پانچ میباشد.
مرحله Reinstatement دارای دو بخش است:
✔ Accept ✔ Facing
نکته
تفاوت دو بخش Reinstatement بدین صورت است که بخش اول آن زمانبری و هزینه بسیار پایینتری نسبت به بخش دوم دارد.
Reinstatement Facing
بیشتر مربوط به تمیزکاری خطوط، سر فلنج ها و … میباشد – تمامی شیرآلات که بهصورت موقت نصبشدهاند، در این مرحله بازشده و Face فلنج های ارتباطی تمیزکاری میگردد. بهعبارتدیگر این بخش از کار، آمادگی برای ورود به فاز اصلی عملیات Reinstatement میباشد.
Reinstatement Accept
تمامی عملیات شامل نصب شیرآلات کنترلی، نصب گسکت های اورجینال، Location و Alignment خطوط و ساپورت ها و … در این مرحله انجام میپذیرد.
دقت نمایید که خطوطی که عملیات Reinstatement آن تکمیلشده است را بارنگ صورتی مشخص مینمایند که دیگر سایر اکیپهای پلنت در دیسیپلین پایپینگ، اقدام به جابهجا کردن متریال آن ننمایند. این خطوط از دیدگاه عملیات پایپینگ، تمامشده تلقی میگردند.
نکته
پکیجی که عملیات Reinstatement آن پایانیافته است، لزومی ندارد که رنگ و عایق آن نیز تکمیلشده باشد. دقت نماییم زمانی میتوانیم داعیه این موضوع را داشته باشیم که پکیجهای پایپینگ عملیات مربوط به رفع پانچ C خود را نیز تمام کرده باشد.
نکات مهم
- این عملیات دارای واحد شمارش خاصی نمیباشد و توسط اکیپهای اجرایی انجام میگردد.
- اکیپهای کاری در این عملیات تنها فیتر و کمک فیتر میباشد. بههیچعنوان در فاز Reinstatement جوشکار نخواهیم داشت (عملیات گرم نداریم) و نباید عدم حضور جوشکار در دیسیپلین پایپینگ در این مقطع زمانی تفسیر به ضعف در اکیپهای اجرایی گردد.
- در این فاز نیاز به ماشینآلات سنگین در زمان عملیات گرم نداریم؛ بنابراین نبود ماشینآلات بالأخص جرثقیل، در این فاز بدیهی است و نباید تفسیر به ضعف اجرایی در تأمین ماشینآلات گردد.
- بیشترین حجم عملیات در مرحله Reinstatement مربوط به یونیت است، بنابراین در رک اصلی (و یا در خطوط لوله)، عملیات Reinstatement آنچنانی نخواهیم داشت. تا جاییکه گاهی این عملیات را در این دو بخش تعریف نمینمایند.
- راندمان اجرایی در این مرحله شفاف نمیباشد. لیکن بایستی در نظر داشت که تعداد شیرآلات در خط (دستی و کنترلی) عامل مهم و تأثیرگذار در زمان و هزینه انجام عملیات Reinstatement پکیجهای پایپینگ میباشد.
- همزمانی سه دیسیپلین نصب تجهیزات ثابت، نصب تجهیزات روتاری و پایپینگ در این مرحله بهشدت قابلتوجه است. از این همزمانی به عنوان قانون کلیدی و طلایی در همسوسازی این سه دیسیپلین در پلنت های نفت، گاز و پتروشیمی یاد میگردد. میتوایند از این پروسیجر، در زمان تعریف و ارتباط دهی فیمابین فعالیتهای برنامه زمانبندی خود نیز بهره بگیرید. [Final Alignment در تجهیزات روتاری، Box up در تجهیزات ثابت و Reinstatement در پایپینگ هر سه باید در یک مقطع زمانی انجام شوند]
توضیح جهت شفافسازی
تا زمانی که پکیج پایپینگ به مرحله Reinstatement نرسیده باشد، نباید پمپهای موجود در پکیج، تنظیمات نهایی شوند.
- کلیه اتصالات خطوط پایپینگ منتهی به پمپها، درصورتیکه قبل از تکمیل ساپورت خطوط پایپینگ، به نازل پمپ وصل شود، خطا محسوب شده و باعث تنش در محل ورودی و خروجی پمپ میگردد. درنتیجه تا قبل از تکمیل ساپورت نباید هیچگونه خط پایپینگ به پمپها وصل گردد.
- طبق SPEC در عملیات PRESERVATION به هیچ عنوان نبایستی تا زمانی که پکیج پمپها به مرحله FINAL ALIGNMENT نرسیده باشد، کانکشن پمپ با پایپینگ انجام شود؛ چرا که لرزشهای خط و تغییرات و ببر و بدوز ها باعث فشار آمدن به فلنج پمپ میگردد.
باید بدانید که این نکات تا سطح بسیار زیادی هزینههای پنهان ناشی از دوباره کاری را در کارگاه کاهش خواهد داد.
بعد از آماده سازی و با زدن دکمه بالا، پنجره ای باز می شود که آدرس ایمیل شما را می گیرد. به محض وارد نمودن اطلاعات، فایل مزبور برای شما ایمیل خواهد شد.
ارسال لینک دانلود
"(ضروری)" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد
محصولات مرتبط با این مقاله
-
آنالیز قیمت پایپینگ – کربن استیل (CS)
2,250,000 تومان
عالی عالی ممنون بابته زحمات شما
سلام مهندس
ممنون، نظر لطف شماست.