نرم افزار پروجکت ویو (معرفی نرم افزار Project View )

برای معرفی نرم افزار Project View (نرم افزار پروجکت ویو) بهتر است ابتدا با تاریخچه آن اشنا شوید. شرکت پارسیس ماندگار رویان مجموعه ای است از مهندسین متخصص و مجرب در حوزه‌های اجرایی، فنی و نرم‌افزاری پروژه‌ها که به پشتوانه تجربه طولانی و مفید در انواع و مدل‌های متفاوت و متنوع پروژه (نفت، گاز، پتروشیمی، خطوط انتقال، احداث کارخانه، تصفیه خانه، نیروگاه، پایانه نفتی، معدنی و …) در حال حاضر به موازات تدوین کتب، برگزاری دوره‌های آموزشی و ارائه مشاوره مدیریت به سازمان‌های پروژه محور؛ اقدام به تدوین نرم‌افزارهای کاربردی با مشارکت شرکت PERXACT آلمان در بدنه و سازمان پروژه‌ها نموده است.

این تیم با تحلیل و واکاوی چرخه عمر پروژه، سرفصل‌های سخت و صلب مباحث اجرایی پروژه را با سرفصل‌های آکادمیک و اثربخش مباحث نرم‌افزاری همسو و نزدیک نموده است که برآیند آن تحقق محصول پروژه در بهترین زمان، کمترین هزینه و در عین حال با مطلوب ترین کیفیت خواهد بود. نمونه های متعدد این جنس از نرم‌افزار‌ها و با این مشخصات در وبسایت مدیر پروژه ارائه شده است.

سامانه‌ای که هم اکنون به تولید انبوه رسیده، در زمره‌ی یکی از همین جنس نرم‌افزار‌ها است که تحت عنوان: سامانه Project View از سوی تیم مهندسین مشاور پارسیس در گام‌های کلان شامل ایده پردازی، طوفان فکری، امکان سنجی، طرح ریزی، طراحی و درنهایت بالغ، تکمیل و به عنوان یک محصول کاربردی در سازمان‌های پروژه محور رونمایی شده است.

با پیاده‌سازی این سامانه در سازمان پروژه‌تان، شما درخواهید یافت که از تصاویر و اطلاعات پروژه که عملاً تنها به عنوان مستندات پایه و متداول پروژه یاد می‌شود، چه میزان ارزش‌های مشهود و نامشهود فنی، اجرایی و مالی در ترازنامه مادی و معنوی شرکت قابلیت ارتقاء و بهره‌برداری خواهد داشت.

رسالت خط مشی و کاربرد نرم افزار پروجکت ویو (Project View)

دامنه پوشش فعالیت ها مشاوره ای این شرکت در همه فازهای پروژه شامل مهندسی، تأمین کالا، ساختمان و نصب، تأمین سرمایه و راه اندازی است. تنوع و تعدد پروژه ها، فازها و جبهه های کاری شامل سیویل، سازه فلزی، پایپینگ، نصب تجهیزات ثابت و دوار، مکانیکال، برق و ابزار دقیق سبب شده که افق دید جامع و تخصصی نسبت به روش های اجرایی و فنی و نقاط ضعف و قوت در مسیر تکمیل پروژه ها با شاخص های مالی -زمانی مطلوب داشته باشیم. تلاش تیم ما نخست شناسایی نقاط ضعف، سپس عارضه یابی و تحلیل و درنهایت خلق و توسعه و پیاده سازی ابزاری کارآمد برای تبدیل این نقاط ضعف به نقاط قوت سازمان ها بوده و هست. عموماً این ابزارها در قالب تولید نرم‌افزارها یا سامانه تحت وب محقق می گردد.

تیم ما با خلق و توسعه و آزمون های عملکردی فراوان اقدام به تولید نهایی و بهره برداری از نرم افزار Project View کرد. پیاده سازی و استقرار این ابزار کاربردی پاسخی به این نیاز همیشگی سازمان های پروژه محور در راستای پایبندی بر چهار اصل فوق است.

سادگی: رده های پست های سازمانی در چارت از بالا تا پایین باید در چرخه تولید محتوا نقش ایفا کنند؛ از کارشناسان و نیروهای اجرایی کارگاه تا مدیران ارشد سازمان
در لحظه: افراد سازمان باید بتوانند فارغ از بروکراسی اداری و نامه نگاری های متداول، به سرعت و در کمترین زمان ممکن مدارک مورد نیاز را تولید کنند.
جامع: ثبت رویدادها در این سامانه به شخص و یا گروه خاصی منحصر نیست و همه اعضای پروژه می توانند وقایع پروژه را بسته به پست سازمانی که در پروژه دارند، به صورت دائمی و ممتد ارائه و یا ویرایش کنند.
چند پلتفرمی: نرم افزارها باید قابلیت اجرا شدن بر روی دستگاه های مختلف اعم از گوشی همراه و لپ تاپ و کامپیوترهای شخصی را داشته و با هر ابزاری در دسترس قرار گیرند که خوشبختانه این خصوصیت نیز در Project View نهادینه شده است.
سامانه Project View قابلیت پیاده سازی بر روی سرور شرکت هایی که مجهز به شبکه اینترنت یا اینترانت هستند را دارد. برای سازمانهایی که به دلیل شرایط و یا محدودیت های سخت افزاری یا سازمانی تمایلی به پیاده سازی روی سرور داخلی خود را ندارند، امکان بهره برداری از سامانه در فضای ابری با اندک هزینه شارژ ماهیانه فراهم است. در این گزینه راه اندازی و پشتیبانی از صفر تا صد، توسط تیم فنی پارسیس انجام می شود.

ویرایش نهایی نرم افزار Project View حاصل تلاش مستمر و بی وقفه کارگروهی متشکل از واحدهای مدیریت، اجرا، فنی، کنترل پروژه و نرم افزار است که با پشت سرگذاشتن مراحل موفق عملکردی، آماده بهره برداری شده و در حال حاضر در سازمان های پروژه محور در حال استفاده اثربخش می باشد.

خدمات سامانه Project View و ارزش افزوده نرم افزار پروجکت ویو

خدمات این سامانه برای تمامی عوامل و ارکان پروژه قابلیت استفاده و بهره برداری را خواهد داشت. کارفرمایان، مشاوران مهندسی و نظارت کارگاهی، مجریان طرح و بالأخص پیمانکاران همگی همسو با نیازها و سطح خواسته های مدنظر ایشان، می توانند حداکثر بهره وری را از استقرار این سامانه در سازمان متبوع شان داشته باشند. در ذیل به چند نمونه از این نوع کاربردها به تفکیک رکن های پروژه اشاره می نماییم.

سازمان های کارفرمایی و مجری طرح:

رصد عملکرد لحظه ای پیمانکاران اجرایی در سایت پروژه با شفاف ترین و ساده ترین روش ممکن به تفکیک نواحی تعریف شده در سایت پروژه با ذکر دقیق توضیحات نوع و جنس اجرای کار.
آگاهی آنی و لحظه ای از معارض های اجرایی و سایر موانع در پیشرفت عملیات اجرایی به نحوی که دقیقاً محل وقوع معارض به همراه توضیحات چرایی و چگونگی ایجاد آن، اطلاع رسانی می گردد.
قابلیت دستیابی لحظه ای به آلبوم پیشرفت تصویری سازه های موجود در سایت با فیلتر زمان اجرا، محل اجرا، نوع فعالیت اجرایی و …
بایگانی تصویری وضعیت عملکرد اجرایی روزانه در سایت پروژه
قابلیت تدوین فیلم مصور از تمامی مراحل اجرایی
ایجاد مدیریتی یکپارچه فیمابین مشاوران مهندسی و نظارت کارگاهی با پیمانکاران اجرایی به نحوی که مشکلات در سطح کارگاه در سریعترین زمان ممکن فی‌مابین ارکان پروژه اطلاع رسانی و شفاف شده و در کمترین زمان ممکن (به دور از بروکراسی زمانبر مکاتبات) مرتفع گردد.

سازمان های مشاور و نظارت کارگاهی و عالیه:

تسریع در تصمیم گیری و مرتفع نمودن مشکلات در حوزه ابهامات نقشه ای – تغییرات طراحی و رفع موانع اجرایی در طول فرایند روزانه اجرایی کار که ماحصل تعامل ناظران کارگاهی مشاور مستقر در سایت پروژه و تیم طراحی و مهندسی ایشان مستقر در دفتر مرکزی می باشد.
تسهیل در کنترل و مانیتورینگ روزانه فعالیت های اجرایی پیمانکار از سوی ناظران مستقر در دفتر نظارت کارگاهی
شناسایی گلوگاه های اجرایی از طریق تصاویر لحظه ای کارکرد پیمانکار در سایت، از منظر فاز طراحی که نیاز به تدقیق با حساسیت بالا میان آنچه طراحی شده است با آنچه در سایت پروژه از سوی پیمانکار در حال کار می باشد.
تسهیل در تدوین گزارش‌های مدون تصویری جهت ارسال به کارفرمایان پروژه
بایگانی تصاویر باقابلیت فیلتر بر روی سرفصل موضوع طراحی خاص، TQ / FSQ مد نظر

سازمان های پیمانکاری:

رصد عملکرد تمامی تیم های سرپرستی در سایت پروژه به تفکیک دیسیپلین های اجرایی و نواحی و زون های تعریف شده در آن و نیز با شفافیت در تحلیل عملکرد نفر مسئول اجرایی مستقیم در هر یک از نواحی
رصد عملکرد تمامی پیمانکاران دست دوم در سایت پروژه در تمامی دیسیپلین های اجرایی اعم از سیویل، مکانیکال، پایپینگ، الکتریکال و ابزار دقیق به صورت یکپارچه
ایجاد ارتباط و تعامل نزدیک و لحظه ای فیمابین ستاد دفتر مرکزی پیمانکار و ستاد مستقیم و غیرمستقیم کارگاه
ایجاد ارتباط فعال، در لحظه و اثربخش فیمابین واحدهای کارگاهی اعم از اجرا، فنی، کنترل کیفیت، ایمنی و بهداشت، ماشین آلات و پشتیبانی و بالأخص واحد پیمان رسیدگی و کنترل تغییرات … به نحوی که به محض بروز مشکل و مانعی در سطح کارگاه با اطلاع رسانی لحظه ای تمامی واحد ها به صورت توأمان در جریان این مهم قرار گرفته و هر واحد به فراخور وظیفه سازمانی خود درصدد رفع مشکل بر خواهد آمد و بلافاصله می توان اسناد و نامه و مکاتبات مربوطه پیرامون آن را تدوین نمود.
رصد و مانیتورینگ عملکرد ساخت قطعات و تجهیزات در فاز تأمین کالا و خرید در داخل و خارج از کشور هم زمان با پایش تصویری فاز اجرا در سایت به نحوی که بتوان رصد لحظه ای روند ساخت را همسو با زمان برنامه شده برای نصب آن قطعه در سایت محقق نمود.
قابلیت بسیار مهم و اثربخش نرم افزار پروجکت ویو برای پیمانکاران در زمان تهیه پکیج ادعاهای زمانی، مالی قرارداد که در حالت معمول به واسطه گذشت زمان و عدم ثبت سوابق با جزئیات امکان مستندسازی قابل دفاع ندارند. این سامانه به واسطه ثبت تمامی وقایع از سوی تمامی اعضا و عوامل درگیر پروژه با قید دلایل مشکلات و موانع و درنهایت به واسطه خروجی فایل Microsoft Excel و Microsoft Word از آن، تدوین پکیج های تطویل زمانی (لایحه تاخیرات مجاز) و ادعاهای مالی پیرامون آن را به صورت کامل و در دوره های زمانی دلخواه در اختیار پیمانکار قرار خواهد داد.
قابلیت بسیار مهم و اثربخش دیگر این سامانه پروجکت ویو برای پیمانکاران در زمان تدوین مباحث مربوط به دوباره کاری های صورت گرفته؛ اضافه کاری های انجام شده؛ تغییرات در اجرا به واسطه تغییرات در فاز طراحی؛ تغییرات در اجرا به واسطه دستور کار شفاهی یا مکتوب؛ تغییرات در اجرا به واسطه TQ/FSQ نقشه ای و …به نحوی که واحد اجرایی در سایت و پای کار سازه در تعامل مستقیم با واحدهای فنی و پیمان رسیدگی و کنترل تغییرات قرار گرفته تا هم زمان با اجرایی تغییرات، واحدهای دیگر مطلع شده و نسبت به تدوین مکاتبات، محاسبات مالی و … اقدام نمایند.
در زمان تدوین فاینال بوک و یا MC BOOK پروژه اطلاعات جامع و اثربخشی را در اختیار تیم HANDOVER قرار می دهد.

نمودار ارتباطی سامانه Project View ( نرم افزار پروژکت ویو ) و ویژگی های توسعه ای آن

نرم افزار پروجکت ویو (Project View) در دو بخش به صورت هم زمان قابل استفاده است، در بخش اول بر روی گوشی های همراه تمامی اعضای پروژه نصب می گردد (همانند سایر اپلیکیشن های موجود) که از طریق همین ابزار و به راحتی می توان از آن استفاده نمود؛ بخش دوم پیاده سازی و نصب آن بر روی کامپیوتر PC و یا لپ تاپ است که اکثراً در دفاتر مرکزی سازمان و یا در ستاد فنی و اجرایی MAIN OFFICE سایت پروژه انجام می گردد که در این نما با ارائه گزارش‌های شکلی و تحلیلی در قالب داشبورد اطلاعاتی مدیریت، اعم از نمودار تصاویر و اطلاعات روزانه، نمودار تعداد پست های هر کاربر، تعداد پست های هر پروژه، تعداد کاربران هر پروژه و … تحلیل شفاف تری از خروجی این سامانه خواهیم داشت.

نمودار ارتباطی سامانه پروجکت ویو

اسپول سازی خطوط خروجی

نمودار ارتباطی سامانه پروجکت ویو

اسپول سازی خطوط خروجی

ویژگی های نسخه موبایل پروجکت ویو

اسپول سازی خطوط خروجی

ویژگی های نسخه پورتال سامانه پروجکت ویو

اسپول سازی خطوط خروجی

استفاده از سرور مرکزی نرم افزار پروجکت ویو

اسپول سازی خطوط خروجی

سایر امکانات سامانه Project View (پروجکت ویو)

در ادامه به دیگر قابلیت های سامانه پروجکت ویو (Project View) که کاربرد این برنامه را آسان تر کرده و امکانات بیشتری نسبت به آنچه در بالا به آن اشاره شد، در اختیار سازمان ها قرار می دهد نیز درج گردیده است:

تدوین چارت سازمانی در سامانه پروجکت ویو به نحوی که سطح دسترسی افراد، نحوه پست گذاری افراد، قابلیت ویرایش پست ها و … دقیقاً همانند الگوی چارت سازمانی پروژه ها تدوین و در سامانه Project View (نرم افزار پروجکت ویو) پیاده سازی می گردد. دسترسی مدیر پروژه نیز در این بخش تعبیه شده است تا مدیران پروژه هر پروژه با توجه به سطح دسترسی که برای ایشان مشخص می گردد بتوانند، اطلاعات پروژه را خوانده و یا ویرایش نمایند.
قابلیت ارائه و ثبت نظرات بر روی پست دیگران، به عنوان مثال، پستی از کارشناس یا افسر HSE در سامانه بارگذاری شده است که همان لحظه سرپرست کارگاه می تواند نظرات خود را بر روی آن قرار دهد و در خصوص نتایج این پست، نظر خود را در قالب کامنت ارائه نماید، جالب اینجاست که همان طور که برای ارسال پست، رؤیت و درنهایت ویرایش پست ها، طبق مورد شماره ۱، سطح دسترسی و چارت تعریف شده است، دقیقاً این پروسه برای بخش کامنت پست ها نیز تعبیه شده است. نمایش آخرین نظرات، نمای مجزای نظرات و … از دیگر قابلیت های این بخش است.
نمایش تعداد پست های جدید در قالب نشانگر قرمزرنگ بر روی هر پروژه (پست هایی که از زمان بازدید دور قبل سامانه تا زمان حال، هنوز رؤیت نشده است به عنوان عددی قرمز رنگ نمایش داده می شود)
نمایش تعداد عکس های هر پست، نمایش تعداد صداهای ضبط شده هر پست و نمایش تعداد نظرات هر پست بر روی نمای نمایش پست ها، از دیگر امکانات این سامانه است.
امکان تنظیم کیفیت عکس های ارسالی برای هر پروژه با توجه به کیفیت دسترسی اینترنت با توجه به محلی که کارگاه پروژه در آن واقع شده است.
امکان ارسال پست ها به صورت آفلاین برای زمانی که دسترسی به اینترنت قطع بوده و یا کیفیت مطلوب ندارد، نیز در این برنامه گنجانده شده است.
امکان استفاده بر روی گوشی های اندروید و IOS
در ذیل به برخی از ویژگی های دیگر کاربردی سامانه Project View که در قالب نسخه به روز رسانی شده آن ارائه می شود، اشاره می نماییم (لازم به توضیح است که در سازمان هایی که در حال استفاده از سامانه Project View هستند، این نسخه های به روز شده به صورت رایگان در سازمان ایشان پیاده سازی می گردد)

ارسال پیام به مخاطب خاص هر پست برای انجام اقدامی مربوط به آن پست، به عنوان مثال، در سایت پروژه پستی درج می گردد که می بایست واحد فنی کارگاه اقدامی بر روی آن انجام دهد (تدوین نامه / تدوین اضافه کاری و …)؛ در این حالت، برای واحد فنی در کنار دسترسی به تمامی تصاویر بر اساس پروسیجر سطح دسترسی، پیام (NOTIFICATION) جداگانه ارسال می گردد.
قابلیت پیوست کردن فایل هایی شامل: PDF – AUTOCAD – WORD – EXCEL به پست های درج شده در سامانه Project View که بتوان رصد و کنترل و مانیتورینگ فعالیت ها را به صورت کامل و جامع رصد نمود. –
قابلیت پیوست کردن فیلم در کنار تصاویر در سامانه Project View که شفاف ترین حالت انتقال داده و اطلاعات می باشد.

پیاده سازی سامانه های Project View (سامانه پروژکت ویو)

پیاده سازی سامانه پروجکت ویو (Project View) در ظرف کمتر از یک روز در هر سازمانی انجام خواهد شد، این مهم در کنار نمای کاربرپسند و سهولت در استفاده از آن، به عنوان مهمترین پیش فرض در زمان طراحی این سامانه مد نظر قرار گرفته است. اهم موارد زیر در زمان استقرار سامانه محقق می گردد:

تعریف مشخصات نواحی پروژه (X,Y) و تفکیک زون ها بر این اساس
تعریف چارت سازمانی پروژه برای نهایی کردن سطح دسترسی افراد و اعضای پروژه در سامانه
تعریف نوع فعالیت های اجرایی بر هر پروژه به صورت جداگانه
آموزش نحوه استفاده از سامانه (هم نسخه پورتال و هم نسخه موبایل که البته بسیار ساده و روان می باشد)

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید