فهرست مطالب این صفحه

ارتباط تنگاتنگ دیسیپلین نصب تجهیزات ثابت و روتاری با دیسیپلین پایپینگ

مقدمه

به جرات می‌توان ادعا کرد که بعد از عملیات پایپینگ که به‌عنوان مهم‌ترین فعالیت بحرانی در یک پلنت شناخته می‌شود، عملیات نصب تجهیزات ثابت (Fix) و دوار (Rotary) دارای درجه اهمیت دوم می‌باشد.

این دو دیسیپلین اجرایی بسیار درهم‌تنیده و وابسته به یکدیگر هستند به‌نحوی‌که عدم اجرای هر یک از این عملیات، عملیات دیگری را هولد می‌نماید.

نصب تجهیزات

تجهیزات روتاری

جهت شفافیت در این خصوص باید نگاه دقیقی به پروسیجر اجرایی هر یک از این دو دیسیپلین بیاندازیم و ارتباط این دو را در فعالیت‌های اجرایشان رصد نماییم؛چه تجهیز شما ثابت باشد و چه روتاری، درهرصورت بایستی ورودی و خروجی هر تجهیز با لوله‌کشی پایپینگ تکمیل گردد.

حال اگر عملیات پایپینگ انجام شود ولی تجهیز در محل خود نصب نشده باشد، بدیهی است که کانکشن فلنج های تجهیز به پایپینگ قابل‌اجرا نخواهد بود. این امر مهم دلیل اصلی هولد بودن بخش قابل‌توجهی از عملیات پایپینگ در سایت‌های پروژه می‌باشد که در حال حاضر و به دلیل تحریم‌های کشور (مشکلات در تأمین تجهیزات و انتقال به پروژه) بیش از هر زمان دیگری به چشم می‌آید.

نصب تجهیزات

تجهیزات ثابت

البته این معضل با راهکارهایی نظیر تعبیه سرجوش‌های FFW و در اختیار قرار دادن اطلاعات (E,N,E (East,North,Elevation تجهیز به اکیپ‌های کاری پایپینگ تا حد زیادی قابل‌حل می‌باشد که در مقاله‌های دیگر به تفصیل در این خصوص صحبت خواهیم نمود.
موضوع فوق در خصوص ارتباط عملیات پایپینگ با هر دو دیسیپلین نصب تجهیزات فیکس و روتاری بود؛ اما این نگاشت به‌صورت مجزا نیز قابل‌تحلیل خواهد بود.

ارتباط میان دیسیپلین پایپینگ

دیسیپلین با نصب تجهیزات ثابت

در پایان عملیات نصب تجهیزات ثابت نوبت به نصب اینترنال، اکسترنال و سپس Box up (عملیات باکس آپ، پس از به اتمام رسیدن مراحل تعمیراتی یک تجهیز فرا می‌رسد) آن‌ها می‌رسد.

  • اکسترنال (External): شامل مجموع قطعات غالباً فلزی سنگین می‌باشد که در بیرون تجهیز نصب‌شده و برای دسترسی به تجهیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • اینترنال (Internal): شامل قطعات غالباً فلزی سبک می‌باشد که در داخل تجهیز نصب‌شده و در راستای نقش‌آفرینی پروسسی تجهیز مورداستفاده قرار می‌گیرد و تقریباً در تمامی تجهیزات موجود می‌باشد.
پایپینگ

نصب تجهیزات ثابت

وقتی شما تجهیز را باکس آپ می‌نمایید یعنی تمام مراحل نصب و متعلقات تجهیز به پایان رسیده و شما با تمیزکاری داخل تجهیز (اغلب با گازوییل)، درب منهول های آن را بسته و به‌عبارت‌دیگر تجهیز را آماده برای ورود به مرحله پیش راه‌اندازی و راه‌اندازی کرده‌اید.
اما این امر مهم بایستی قبل از رب چر خطوط پایپینگ انجام شود، بنابراین باید قبل از عملیات باکس آپ نصب تجهیزات ثابت، شما عملیات رب چر خطوط پایپینگ اتصالی به تجهیز را انجام داده باشید تا دوباره داخل تجهیز گردوخاک و ته الکترود و یا سایر مواد زائد داخل لوله‌های اتصالی، وارد تجهیز نشده و شما مجبور به دوباره‌کاری نگردید.

دیسیپلین با نصب تجهیزات روتاری

در پایان عملیات نصب تجهیزات روتاری نوبت به Final Alignment (تنظیمات نهایی) آن‌ها می‌رسد (این مرحله با تنظیمات اولیه – First Alignment متفاوت است) اما تا زمانی که عملیات پایپینگ خطوط اتصالی به این نوع تجهیزات به مرحله Reinstatement (بازگرداندن) نرسیده باشند شما طبق پروسیجر اجرایی نباید عملیات تنظیمات نهایی تجهیز را انجام دهید.

پایپینگ

نصب تجهیزات روتاری

بنابراین در این قسم از تجهیزات نیز، تکمیل عملیات در انتظار اجرای عملیات پایپینگ است.

نتیجه‌گیری

دریافتیم که شروع عملیات نصب تجهیزات و همچنین تکمیل عملیات مربوطه در هر دو دیسیپلین پایپینگ و نصب تجهیزات تقریباً وابستگی مستقیم به یکدیگر دارند؛اما نکته مهم اینجاست که شما همواره در سایت‌های پروژه شرایط ایده آل را نخواهید داشت.

متأسفانه همواره NIS متریال در پایپینگ دارید و یا تجهیزات طبق (ETA (Estimate Time of Arrival خود وارد سایت نشده‌اند. هنر در مدیریت کردن این دو دیسیپلین و اجرای آن‌ها در این شرایط با کمترین میزان دوباره‌کاری در کنار کمترین میزان تأخیر و کاهش راندمان در اجرای آن‌هاست. در این خصوص و راهکارهای مدنظر بیشتر صحبت خواهیم نمود.

نکات بسیار مهم و البته جذاب دیگری نیز دراین‌ارتباط قابل‌بیان است که در مقاله‌های دیگر در این خصوص صحبت خواهیم نمود.

تیم «مدیر پروژه» در نظر دارد به صورت مداوم، مقالاتی پیرامون موضوعات اجرایی (و با شروع نمودن از دیسیپلین پایپینگ)، در وب‌سایت مدیر پروژه قرار دهد تا دغدغه اصلی کسانی که با مباحث مطرح‌شده فوق، موافق هستند را برطرف نماید.
به این ترتیب با همراهی با وب‌سایت مدیر پروژه، شما گام‌به‌گام اطلاعات اجرایی و کاربردی خود را با اطلاعات آکادمیک دانشگاهی خود گره می‌زنید.
درنظر داشته باشید که ملموس نمودن دانش ناب کارگاهی و اجرایی، شعار همیشگی وب‌سایت «مدیر پروژ» است.

بعد از آماده سازی و با زدن دکمه بالا، پنجره ای باز می شود که آدرس ایمیل شما را می گیرد. به محض وارد نمودن اطلاعات، فایل مزبور برای شما ایمیل خواهد شد.