فهرست مطالب این صفحه

شمسی سازی پریماورا (P6) یا شمسی کردن تاریخ های پریماورا

شمسی سازی پریماورا و یا همان شمسی کردن تاریخ های پریماورا (P6) همیشه یکی از مسائل مهم کاربرانی است که می خواهند تاریخ شمسی را در پریماورا داشته باشند. اگر شما هم این مشکل را دارید با ما همراه باشید:

کنترل پروژه و شمسی سازی پریماورا (شمسی کردن تاریخ های پریماورا):

بچه‌های برنامه‌ریزی و کنترل پروژه حتماً با نرم‌افزار پریماورا (Primavera P6) آشنایی دارند و بقیه افرادی که با پروژه ها درگیر هستند به احتمال زیاد با این نرم‌افزار برخورد کردند و یا حداقل اسمش رو شنیدند. برای دوستانی که آشنایی کمی با این نرم‌افزار دارند باید بگم که با استفاده از این نرم‌افزار، برنامه‌ریزی زمانی و هزینه‌ای فعالیت‌های پروژه صورت می گیرد. این نرم‌افزار با امکانات فوق‌العاده‌ای که دارد می‌تواند فعالیت‌های پروژه را هرچند زیاد برنامه‌ریزی کرده و آن‌ها را تحت کنترل خود درآورد.

از این مسائل که بگذریم یکی از دغدغه‌های همیشگی این نرم‌افزار برای کاربران فارسی‌زبان شمسی سازی پریماورا (شمسی کردن تاریخ های پریماورا) است. یکی از راه‌های آسان، خرید نرم‌افزارهای فارسی‌ساز است.

در این مقاله برای دوستانی که به هر دلیل به دنبال راه‌حل‌های دیگر هستند و هدفشان نمایش تقویم به‌صورت شمسی در گانت چارت است یک روش ابتکاری ازائه خواهد شد. قاعدتاً روشی که برای شمسی سازی پریماورا (شمسی کردن تاریخ های پریماورا) در این مقاله به آن اشاره  شده است برای فارسی‌سازی کل تاریخ‌های برنامه پریماورا کاربردی ندارد و باید از دیگر روش‌های ابتکاری شامل Import کردن تاریخ‌های شمسی برای فعالیت‌ها و … استفاده نمود. این روش به خصوص اگر از گزارش‌های توزیع زمانی پریماورا (Time Distributed Report) استفاده می‌کنید بسیار کارا است. یکی از مهم‌ترین خصایص این روش نمایش ماه‌های مختلف در گانت چارت است که برای داشتن دید کلان از کل برنامه می‌تواند بسیار مفید واقع شود؛ اما بریم سراغ این روش.

روش انجام کار

یکی از امکانات برنامه پریماورا به نام Financial Period می باشد که از منوی Admin قابل دسترسی است و همان‌طور که از اسمش پیداست برای سازمان‌دهی دوره‌های مالی بکار می رود. با استفاده از این ابزار در برنامه پریماورا می توان در صورت لزوم دوره‌هایی خارج از تقویم پیش‌فرض برنامه که روز و هفته و ماه میلادی است را در آن تعریف نمود. با کمک قابلیت های این ابزار می توان شمسی سازی پریماورا در نمای گانت را به راحتی انجام داد.

شمسی سازی پرایماورا

تصویر شماره 1

کاری که باید انجام داد این است که ماه‌های شمسی و یا هفته‌های شمسی و یا هر  دوره ی شمسی که در پروژه مورداستفاده قرار می‌گیرد را در آن تعریف نمود و سپس اسم آن دوره را مطابق دلخواه عوض نمود. کافی است کلید Add را بزنید و تاریخ شروع و پایان ماه یا هفته موردنظر خود را وارد کنید. به‌عنوان‌مثال از تاریخ ۲۰۱۷/۰۷/۱۹ لغایت ۲۰۱۷/۰۳/۱۹ مقارن با اسفندماه سال ۱۳۹۵ است که در شکل زیر نمایش داده شده است.

شمسی سازی پریماورا

تصویر شماره دو

پس از زدن دکمه Add این دوره به لیست Financial Period اضافه می‌شود. درصورتی‌که بخواهید دوره‌های دیگری اضافه کنید کافی است تاریخ شروع و پایان را وارد نموده و مجدداً دکمه Add را بزنید. توجه کنید که دوره‌های زمانی که وارد می‌کنید با دوره‌های قبلی نباید فصل مشترکی داشته باشد.

شسمی سازی پرایماورا

تصویر شماره سه

حال باید در لیست اضافه شده عنوان دوره زمانی را عوض کنید که در اینجا اسفندماه ۱۳۹۵ است.

شسمی سازی پرایماورا

تصویر شماره چهار

کار اصلی انجام شد. به همین راحتی.

برای نمایش این تقویم در نمای گانت چارت از منوی View گزینه Timescale را انتخاب کنید و بسته به دوره‌ای که در مرحله قبل تنظیم کردید یکی از گزینه‌های Fanatical Period در Date Interval را انتخاب کنید و سپس تغییرات انجام شده را تایید کنید.

شسمی سازی پرایماورا

تصویر شماره پنج

تقویم نمای گانت چارت عوض شده و در آن تقویم شمسی مطابق تنظیماتی که انجام داده اید به نمایش در می آید.

همین کار را می‌توان برای تنظیم گزارش‌هایی که در آن اطلاعات به‌صورت دوره‌ای یا اصطلاحاً Time Distributed است استفاده نمود و برای نمایش داده‌ها، از این روش بهره برد.

پرایماورا

تصویر شماره شش

نمایی از خروجی گزارش در زیر نمایش داده شده است:

شسمی سازی پرایماورا

تصویر شماره هفت

شرط اساسی استفاده از این روش این است که از Financial Period برای مقاصد دیگر استفاده نشده باشد. لازم به توضیح است که این روش محدود به نمای گانت چارت و نمای گزارش‌ها نیست و در هر نمایی که در آن تقویم استفاده شده است می‌توان از آن بهره برد.

روش های توسعه

درصورتی‌که از پریماورا به‌صورت Enterprise استفاده کرده و از آن برای مدیریت چند پروژه استفاده می‌کنید بهتر است یک‌بار در یک پروژه این کار را انجام داد و ازابزارهای MS SQL برای کپی کردن آن در دیگر پروژه ها استفاده نمود. البته آموزش این روش در این مقاله نمی‌گنجد و فقط توضیحی است برای دوستانی که با جداول پریماورا در SQL آشنا هستند. در آینده مقاله‌ای جداگانه در این خصوص در سایت قرار خواهد گرفت.

این روش دارای کاستی‌هایی هم هست؛ مثل‌اینکه تاریخ‌های فعالیت‌ها و ساختار شکست کار (WBS) را شمسی نمی‌کند ولی برای داشتن یک دید کلی نسبت به انجام فعالیت‌ها در دوره‌های از پیش تعیین شده (تاریخ‌های شمسی) بسیار کاربردی است.

می توانید به صفحه دانلود کتاب پریماورا مراجعه کنید و از کتاب ارزشمند هریس درباره پریماورا (البته با زبان اصلی) نیز استفاده کنید:

بعد از آماده سازی و با زدن دکمه بالا، پنجره ای باز می شود که آدرس ایمیل شما را می گیرد. به محض وارد نمودن اطلاعات، فایل مزبور برای شما ایمیل خواهد شد.