مدیر پروژه

modirporoje.com
اقدام پیش‌گویانه، پیشگیرانه، اصلاحی
اقدام پیش‌گویانه، پیشگیرانه، اصلاحی: هر یک کجا و کی؟!
اردیبهشت 3, 1395
طراحی آزمایش
DOE در جلسات راهبردی پروژه
اردیبهشت 10, 1395

چرخه دمینگ

هر ساله در کشورمان، شرکت هایی که معیارهای اداره استاندارد را بهینه تر در سازمانشان پیاده سازی کرده باشند، از سازمان ملی استاندارد ایران، جایزه ای تحت همین عنوان دریافت می کنند. این جوایز در کشورهای مختلف تحت عناوینی دیگر به شرکت های برتر ارائه می شود. به عنوان مثال در کشور ایالات متحده امریکا با عنوان جایزه ملی مالکوم بالدریج و در کشور های اروپای غربی تحت عنوان جایزه کیفیت EFQM شناخته می شود.

در کشور ژاپن، به پاسداشت زحمات و اقداماتی که  آقای دکتر ادواردز دمینگ در جهت رشد و ارتقای صنعت و کیفیت آن در این کشور پس از جنگ جهانی دوم انجام داد، این جایزه با عنوان جایزه دمینگ به شرکت های معتبر و با کیفیت ژاپن (و البته سایر کشورها) اهدا می شود.

مهمترین شاخصه عملکردی دمینگ به روی چرخه مدیریتی معروف آن با عنوان PDCA (چرخه دمینگ) استوار گشته است. این چرخه مدیریتی که منجر به تحول و به عبارت دیگر انقلابی در صنعت کشور ژاپن گردید شامل چهار مرحله عملکردی می باشد که اساس پیشرفت در کیفیت هر سازمان با هر محصول و خدماتی می گردد.

چرخه دمینگ

چرخه دمینگ

این ۴ مرحله به شرح زیر است:

  1. Plan برنامه
  2. Do  اجرا
  3. Check ارزیابی
  4. ACT   اقدام

لازم به توضیح است که حلقه ۴ مرحله ای فوق به صورت چرخه بوده و هیچ گونه توقفی در آن تعریف نمی گردد.

یکی از کاربرد های این چرخه کیفیت در حوزه سخنرانی و فن بیان و ارتباطات کلامی و غیر کلامی می باشد. بدیهی است جهت دستیابی به بهترین و با کیفیت ترین ارائه یک سخنرانی، نیاز داریم  هر مرحله از این چرخه را در گام اول تدوین و شناسایی نموده و در گام دوم طبق دستوراالعمل همین چرخه، عملیاتی نماییم.

نگاشت مراحل چرخه دمینگ در سخنرانی را به این شکل تعریف نموده و اصول کاربردی هریک را به صورت کلی ارائه می نماییم:

۱- Plan  برنامه: 

برای سخنرانی خود برنامه ریزی نمایید. این برنامه ریزی شامل شروع سخنرانی، بدنه سخنرانی و پایان سخنرانی می باشد. در رادیو پروژه شماره چهار با عنوان اصول سخنرانی در جلسات پروژه که در سایت و در قسمت رادیو پروژه موجود میباشد، در این خصوص به تفصیل صحبت شده است. در این فایل هر یک از این سه بخش معرفی و راهکار های برنامه ریزی برای هر یک از آنها ارائه شده است.

۲- Do اجرا:

پس از اینکه برای هر ۳ بخش سخنرانی خود برنامه ریزی کردید، آن را به صورت آزمایشی اجرا نمایید. اجرا در جلوی آیینه، ضبط صدا، فیلم برداری از سخنرانی آزمایشی و … همه و همه از جمله اقدامات در این مرحله می باشد. لازم به توضیح است که تمامی این اقدام ها  و روش های آن  در سایت بهرام پور به تفصیل ارائه شده است.

۳- Check ارزیابی:

پس از آنکه مراحل ۱و۲ را با موفقیت به اتمام رسانیدید، نوبت به مرحله ارزیابی میرسد. در دوره کارآموزی مجازی  میل رایت سخنران  شما را در جریان شاخص های کلیدی عملکردی جهت دستیابی به محصول منطبق در سخنرانی قرار دادیم. در قسمتی از این دوره کارآموزی مجازی، به شما چک لیست هایی را معرفی کردیم که شما را در ارزیابی نحوه سخنرانی خود و درجه مطلوبیت آن در این مرحله کمک شایانی خواهد نمود.

۴- Act اقدام:

حال نوبت به آخرین مرحله از چرخه دمینگ سخنرانی رسیده است. شما مراحل ۳ گانه فوق را با موفقیت طی کرده اید، برنامه ریزی برای سخنرانی انجام دادید، آن را به صورت آزمایشی اجرا کردید، آن را مورد تحلیل قرار داده و مشکلات و نواقص آن را توسط چک لیست ها مشخص کردید. در این مرحله بایستی تمامی نواقصی که در مرحله شماره ۳ را با توجه به راهکار های ارائه شده در رادیو پروژه شماره ۶ تحت عنوان اقدام اصلاحی، پیشگیرانه و پیشگویانه در ارتباطات پروژه که در سایت موجود می باشد، برطرف نمایید. در این فایل روش های کاربردی جهت پیاده سازی اقدامات اصلاحی و پروسیجر آن تشریح شده است.

و در آخر…

در پایان مرحله چهارم در اولین تکرار چرخه دمینگ، شما به کیفیت بهتر از حالات پیشین خود دست خواهید یافت. دقت کنید این چرخه همانطور که گفته شد، در هیچ نقطه ای پایان نمی پذیرد، شما پس از اتمام مرحله چهارم در اولین تکرار چرخه دمینگ، مجدداً وارد مرحله اول از دومین تکرار این چرخه خواهید شد و این روند تا زمانی ادامه پیدا خواهد کرد که شما به راحتی قادر به ارائه یک سخنرانی با کیفیت مطلوب و مورد قبول خود و مخاطبین خود باشید و این موضوع همان مصداق عینی تمرین، تمرین و تمرین تا رسیدن به کیفیت مطلوب می باشد.

دانلود فایل

با زدن دکمه بالا پنجره ای باز می شود که آدرس ایمیل شما را می گیرد. به محض وارد نمودن اطلاعات، فایل مزبور برای شما ایمیل می شود.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
عضویت
مطلع شدن از
guest
4 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
شهناز امیرحسینی
6 سال قبل

مطلب بسیار کاربردی و مفیدی را بیان کردید . ممنونم بخاطر تلاش و
زحماتی که در راستای بهینه سازی آموزش در کشور انجام می دهید . موفق و پایدار باشید

اميد روشنگر
اميد روشنگر
6 سال قبل

سلام
ممنون از مطلب بسیار خوبتون.
چه جالب که سخنرانی میتونه اینقدر فنی و دقیق باشه….
ممنون.

صادق عباسی
6 سال قبل

چرخه دمینگ و چهار مرحله برای سخنرانی بسیار کاربردی بود
ممنونم از سایت مدیر پروژه و استاد بهرام پور عزیز
همیشه شاد و پرانرژی باشید.

تایپو
4 سال قبل

مقاله بسیار خوبی رو از جناب آقای بهرام پور مطالعه کردم موفق باشید.